Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η Boehringer Ingelheim Ελλάς Α.Ε. (εφεξής "Boehringer Ingelheim", "μας", "εμείς") χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε για εσάς μέσω αυτού του ιστότοπου. Σε κάθε περίπτωση, θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και απορρήτου (δηλ. Τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων - ΓΚΠΔ).

1. Χρήση δεδομένων και Νομική Βάση

1.1 Έντυπο επικοινωνίας ή άλλα αιτήματα

Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας για να σας παρέχουμε τις συμφωνημένες ή ζητούμενες υπηρεσίες σε αυτόν τον ιστότοπο:

  • εάν εγγραφείτε και συνδεθείτε.
  • εάν συμμετέχετε σε εκπαιδευτικά σεμιναρια ή εκδηλώσεις.
  • εάν μας στείλετε ερωτήσεις σχετικά με προϊόντα ή πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Η νομική βάση είναι το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο β) του ΓΚΠΔ και το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο γ) του ΓΚΠΔ όταν αποστέλλετε πληροφορίες σχετικά με πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες (βλ. Παράγραφο 6 για ειδικές πληροφορίες σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες).

1.2 Δεδομένα Καταγραφής – Log Data

1.3.1 Απαραίτητα Cookies

Τα απαραίτητα cookies απαιτούνται για την σωστή λειτουργία του ιστότοπου. Τέτοια cookies καθιστούν έναν ιστότοπο κατάλληλο προς χρήση παρέχοντας βασικές λειτουργίες όπως, πλοήγηση στις ιστοσελίδες και πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές του ιστότοπου ή των ρυθμίσεων γλώσσας. Λόγω της σημασίας τους για τη λειτουργία του ιστότοπου, δεν μπορείτε να εξαιρεθείτε (opt-out) από αυτό τα βασικά cookies. Η νομική βάση της σχετικής επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων είναι το άρθρο. 6 (1) β ΓΚΠΔ, η συμβατική παροχή των υπηρεσιών μας.

Τα απαραίτητα cookies που χρησιμοποιούμε για να σας παρέχουμε τον παρόντα ιστότοπο περιλαμβάνουν Cookies, τα οποία:

  • ανιχνεύουν αν ένας χρήστης χρησιμοποιεί Java Script,
  • επιτρέπουν σε έναν επισκέπτη να λαμβάνει περιεχόμενο ιστότοπου από έναν από τους πολλούς διακομιστές καθώς ο χρήστης περιηγείται στον ιστότοπο,
  • προσδιορίζουν εάν ο χρήστης έχει αποδεχθεί συγκεκριμένη προτίμηση Cookie στο banner του Cookie,
  • διατηρούν την κατάσταση του χρήστη για όλα τα αιτήματά του στις σελίδες του ιστοτόπου.

Τα απαραίτητα Cookies διατηρούνται από την επίσκεψη και πλοήγηση στην ιστοσελία και έως ένα (1) έτος.

1.3.2 Cookies για Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδας

Με βάση τη συγκατάθεσή σας (άρθρο 6 (1) α ΓΚΠΔ) χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε τους ιστοτόπους μας να λειτουργούν αποτελεσματικότερα, καθώς και να αναγνωρίζουμε τη συσκευή σας σε επαναλαμβανόμενες επισκέψεις, για να λάβουμε πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας. Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, αζημίως και για το μέλλον.

Χρησιμοποιούμε τις ακόλουθες υπηρεσίες τρίτων παρόχων:

Adobe Analytics (Omniture)

Εάν και για όσο διάστημα μας παρέχετε τη συγκατάθεσή σας, χρησιμοποιούμε Cookies από την Adobe Analytics, μια υπηρεσία ανάλυσης ιστοτόπων που παρέχεται από την Adobe Systems Software Ireland Limited ("Adobe"). Η Adobe Analytics χρησιμοποιεί cookies για λογαριασμό της Boehringer Ingelheim για την ανάλυση όλων των μοντέλων κυκλοφορίας και χρήσης του ιστοτόπου. Η διάρκεια ζωής των cookies εκτείνεται από την αντίστοιχη επίσκεψη μέχρι τρία (3) χρόνια. Η διεύθυνση IP που συλλέγεται από τα Cookies γίνεται ανώνυμη πριν προσδιορισθεί η γεωγραφική της θέση. Επιπλέον, η εν λόγω διεύθυνση αντικαθίσταται από μια γενική διεύθυνση IP. Η Adobe δεν θα συσχετίσει τη διεύθυνση IP σας με άλλες πληροφορίες που κατέχει η Adobe. Μπορείτε να εμποδίσετε την Adobe να συλλέγει και να χρησιμοποιεί πληροφορίες (Cookies και διεύθυνση IP) χρησιμοποιώντας τις επιλογές σας στη διεύθυνση http://www.adobe.com/privacy/opt-out.html ή να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας εδώ.

Καθώς τα δεδομένα μπορούν να μεταφερθούν στις ΗΠΑ, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η Adobe είναι αυτό-πιστοποιημένη στην «ασπίδα προστασίας ΕΕ-ΗΠΑ για την ιδιωτικότητα», με την ονομασία Privacy Shield. Οι αναλύσεις μας βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας.

Τα Cookies που σχετίζονται με αυτή την υπηρεσία μας επιτρέπουν για παράδειγμα να:

  • Δημιουργήσουμε ένα μοναδικό ID για τους χρήστες και μας επιτρέπει να παρακολουθούμε τους επισκέπτες μας στους διάφορους τομείς,
  • Προσδιορίσουμε αν τα cookie είναι ενεργοποιημένα,
  • Καταγράφουμε στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις επισκέψεις του χρήστη στον ιστότοπο,
  • Αναγνωρίζομε το χρόνο (σε ημέρες) μεταξύ δύο επισκέψεων από τον ίδιο επισκέπτη,
  • Μάθουμε για τον ακριβή αριθμό επισκέψεων από έναν μόνο χρήστη.

Google Analytics

Ο παρών δικτυακός χρησιμοποιεί το Google Analytics, μια υπηρεσία ανάλυσης διαδικτυακών δεδομένων η οποία παρέχεται από την Google, Inc. («Google»). Το Google Analytics χρησιμοποιεί cookies για να αναλύει τον τρόπο που οι χρήστες χρησιμοποιούν τον δικτυακό τόπο. Εάν βρίσκεστε εντός της ΕΕ ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, η Google θα συντομεύσει τη διεύθυνση IP σας πριν από τη μεταβίβασή της προς τις ΗΠΑ. Σε εξαιρετικές μόνο περιπτώσεις, η πλήρης διεύθυνσή σας θα διαβιβάζεται σε διακομιστή της Google στις ΗΠΑ και η συντόμευσή της θα γίνεται εκεί. Η Google πιστοποίησε με ίδια μέσα τη συμμόρφωσή της στο πλαίσιο της Ασπίδας Προστασίας ΕΕ-ΗΠΑ για την ιδιωτικότητα. Η Google θα χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για λογαριασμό της Boehringer Ingelheim, για τους σκοπούς της σύνταξης εκθέσεων σχετικά με τη χρήση του δικτυακού τόπου, καθώς και της παροχής άλλων υπηρεσιών που θα σχετίζονται με τη δραστηριότητα στους δικτυακούς τόπους και τη χρήση του διαδικτύου. Η διεύθυνση IP που διαβιβάζεται στο Google Analytics από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε δεν θα συσχετιστεί με άλλα δεδομένα που τηρούνται από την Google. Οι αναλύσεις μάς βοηθούν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Η νομική βάση είναι το Άρθρο 6 (1) στ) του ΓΚΠΔ. Μπορείτε να εμποδίσετε τη μεταβίβαση προς την Google των δεδομένων (συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης IP σας) που δημιουργούνται από το cookie εάν κατεβάσετε και εγκαταστήσετε αυτήν https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en την πρόσθετη εφαρμογή για το πρόγραμμα περιήγησης.

1.3.3 Cookies για σκοπούς μάρκετινγκ

Χρησιμοποιούμε Cookies για μάρκετινγκ, τα οποία μας επιτρέπουν να παρακολουθούμε τους χρήστες σε άλλους ιστότοπους για να προβάλλουμε διαφημίσεις που είναι σχετικές και προορίζονται για συγκεκριμένο κάθε χρήστη κάθε φορά. Νομική βάση της επεξεργασίας αυτής είναι η συγκατάθεσή σας (άρθρο 6 (1) α ΓΚΠΔ, την οποία μπορείτε να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή αζημίως και για το μέλλον, τροποποιώντας τις ρυθμίσεις σας σ’ αυτόν το σύνδεσμο.

Χρησιμοποιούμε τις ακόλουθες υπηρεσίες τρίτων παρόχων:

Facebook Custom Audience und Instagram (Pixel):

Χρησιμοποιούμε το Facebook Pixel στη βασική του έκδοση για να προβάλλουμε προς εσάς εξατομικευμένες διαφημίσεις από εμάς και τρίτους στις πλατφόρμες Facebook και Instagram. Το Facebook και το Instagram λειτουργούν από την εταιρεία Facebook Ireland Ltd, 4 Grand Canal Square, το Grand Canal Harbour, Dublin 2 της Ιρλανδίας ("Facebook").

Για το σκοπό αυτό, παρέχουμε στο Facebook πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα σας στον ιστότοπό μας και ορισμένα άλλα προσωπικά δεδομένα (όπως την ταυτότητα Pixel (Pixel ID) και το Facebook cookie) μέσω pixel. Αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνουν αλλά δεν περιορίζονται στις αποκαλούμενες κεφαλίδες http (π.χ. διεύθυνση IP σας και πληροφορίες σχετικά με το δικό σας πρόγραμμα περιήγησης) και δεδομένα κλικ (δηλ. τα κουμπιά που επιλέχθηκαν από εσάς στον ιστότοπό μας καθώς και τις περιγραφές και τις ιστοσελίδες που επισκεφθήκατε). Αυτό επιτρέπει στους χρήστες του ιστότοπού μας, όταν επισκέπτονται το κοινωνικό δίκτυο Facebook ή το Instagram ή άλλους ιστότοπους που χρησιμοποιούν επίσης αυτή τη λειτουργία, να προβάλλουν διαφημίσεις βάσει ενδιαφέροντος ("Διαφημίσεις Facebook" / "Διαφημίσεις Instagram") και εμάς να κάνουμε τον ιστότοπό μας ακόμα πιο ενδιαφέροντα για εσάς.

Λόγω των εργαλείων μάρκετινγκ που χρησιμοποιούνται, το πρόγραμμα περιήγησής σας δημιουργεί αυτόματα μια άμεση σύνδεση με το διακομιστή του Facebook. Η εταιρεία μας δεν έχει καμία επιρροή στην έκταση και την περαιτέρω χρήση των δεδομένων που συλλέχθηκαν από το Facebook όταν χρησιμοποιείτε το Pixel. Μέσω της ενσωμάτωσης του Facebook Custom Audiences, το Facebook πληροφορείται ότι έχετε επισκεφθεί και έχετε προβάλλει μία από τις προσφορές μας στο διαδίκτυο ή πληροφορείται ότι έχετε επιλέξει (κλικ) μια διαφήμιση που εμφανίζεται από εμάς. Εάν είστε εγγεγραμμένοι σε μία από τις υπηρεσίες του Facebook, το Facebook μπορεί να αναθέσει την επίσκεψη στον αντίστοιχο ιδιωτικό σας λογαριασμό. Ακόμη και αν δεν έχετε εγγραφεί στο Facebook ή δεν έχετε συνδεθεί, υπάρχει η πιθανότητα ο πάροχος να μπορεί να ανακαλύψει και να αποθηκεύσει τη διεύθυνση IP και άλλα αναγνωριστικά σας στοιχεία. Το Facebook Pixel μας επιτρέπει να μετράμε, να αξιολογούμε και να βελτιστοποιούμε την αποτελεσματικότητα των διαφημίσεων Facebook για σκοπούς στατιστικής και έρευνας αγοράς. Λαμβάνουμε μόνο ανώνυμες αναφορές από το Facebook.

Για τους συνδεδεμένους χρήστες η απενεργοποίηση της λειτουργίας "Προσαρμοσμένο κοινό του Facebook" είναι επίσης δυνατή στη διεύθυνση www.facebook.com/settings/.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή και χρήση αυτών των δεδομένων από το Facebook και τα δικαιώματά σας και τις επιλογές σας σχετικά με την προστασία του απορρήτου σας, ανατρέξτε στην Πολιτική απορρήτου του Facebook (https://www.facebook.com/privacy/explanation). Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση του Facebook Pixel ανά πάσα στιγμή με ισχύ για το μέλλον ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο:

link: https://www.facebook.com/login.php?next=https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να συνδεθείτε στο Facebook ή το Instagram. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία δεδομένων του Facebook, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.facebook.com/about/privacy

Twitter (Conversion Tag):

Η ιστοσελίδα μας περιλαμβάνει επίσης τη λειτουργία επαναληπτικού μάρκετινγκ της υπηρεσίας Twitter. Η εν λόγω λειτουργία παρέχεται από την Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, ΗΠΑ. Με τη λειτουργία επαναληπτικού μάρκετινγκ στο Twitter μπορούμε να σας προβάλλουμε διαφημίσεις με βάση τα ενδιαφέροντά σας από την πλατφόρμα του Twitter. Για το σκοπό αυτό, το Twitter χρησιμοποιεί τις λεγόμενες "ετικέτες" ή "tags" Το tag χρησιμοποιείται για την καταγραφή επισκέψεων στον ιστότοπό μας καθώς και για δεδομένα χρήσης (π.χ. όλες οι αλληλεπιδράσεις σχετικά με τη διαφήμιση που προβάλλονται, όπως κλικ σε συνδέσμους, retweets ή likes) με ψευδώνυμο, μη προσωποποιημένο τρόπο. Εάν επισκέπτεστε το Twitter αργότερα, εμφανίζονται ολοκληρωμένες διαφημίσεις με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Το Twitter θα λάβει στη συνέχεια πληροφορίες από το πρόγραμμα περιήγησης που έχει πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας από τη συσκευή σας. Εάν είστε εγγεγραμμένοι σε μια υπηρεσία Twitter, το Twitter μπορεί να αναθέσει την επίσκεψη στο λογαριασμό (account) σας. Ακόμα κι αν δεν είστε εγγεγραμμένοι στο Twitter ή δεν έχετε συνδεθεί, είναι πιθανό ο πάροχος αυτός να πληροφορηθεί και να αποθηκεύσει τη διεύθυνση IP και άλλα αναγνωριστικά στοιχεία. Οι πληροφορίες που δημιουργούνται από τα tags σχετικά με τη χρήση των υπηρεσιών μας μεταφέρονται σε διακομιστή Twitter στις Η.Π.Α. και αποθηκεύονται εκεί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης αυτής της λειτουργίας στο Twitter, ανατρέξτε στη διεύθυνση https://help.twitter.com/de/safety-and-security/privacy-controls-for-tailored-ads. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία δεδομένων του Twitter, επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://twitter.com/de/privacy.

LinkedIn (Insights Tag):

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί επίσης, την παρακολούθηση μετατροπών στον ιστότοπό μας μέσω της LinkedIn Insights Tag, ένα εργαλείο που παρέχεται από τη LinkedIn Ireland, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Ιρλανδία. Για το σκοπό αυτό, LinkedIn Insight tag είναι ενσωματωμένο στην ιστοσελίδα μας και ένα cookie έχει τοποθετηθεί στη συσκευή σας από το LinkedIn. Το LinkedIn ενημερώνεται ότι έχετε επισκεφθεί τον ιστότοπό μας και ότι η διεύθυνσή σας IP έχει συλλεχθεί. Επίσης αποθηκεύονται χρονικά σήματα και συμβάντα όπως προβολές σελίδας. Αυτό μας επιτρέπει να αξιολογούμε στατιστικά τη χρήση του ιστοτόπου μας για να το βελτιστοποιούμε συνεχώς. Μαθαίνουμε, για παράδειγμα, ποιες διαφημίσεις της LinkedIn ή ποια αλληλεπίδραση με τον LinkedIn σας έφεραν στον ιστότοπό μας. Αυτό μας επιτρέπει να ελέγξουμε καλύτερα τον τρόπο προβολής των διαφημίσεών μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Παρακολούθηση μετατροπών, ανατρέξτε στη διεύθυνση https://www.linkedin.com/help/linkedin/answer/67595/linkedin-conversion-trackingubersicht.

Λάβετε υπόψη σας ότι τα δεδομένα του LinkedIn μπορούν να αποθηκευτούν και να τύχουν επεξεργασίας ούτως ώστε να είναι εφικτή η σύνδεση με το αντίστοιχο προφίλ χρήστη του LinkedIn και το LinkedIn να μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα για τους δικούς του σκοπούς προβολής και διαφήμισης. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην πολιτική απορρήτου του LinkedIn στη διεύθυνση https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy. Μπορείτε να αποτρέψετε το LinkedIn από την ανάλυση της συμπεριφοράς χρήσης σας και από την εμφάνιση προτάσεων βάσει ενδιαφέροντος στη διεύθυνση https://www.linkedin.com/psettings/guest-controls/retargeting-opt-out.

Η λύση Shariff για πλατφόρμες κοινωνικών μέσων:

Η ιστοσελίδα μας περιλαμβάνει κουμπιά/επιλογές από διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn, Instagram και Pinterest). Όταν κάνετε κλικ σε ένα από τα κουμπιά, θα προωθηθείτε στη σελίδα της εταιρείας μας στην αντίστοιχη πλατφόρμα. Προκειμένου να προστατεύσουμε το απόρρητό σας, έχουμε ενσωματώσει τη λεγόμενη λύση Shariff: Μόνο αν κάνετε κλικ στο κουμπί ενός από τους παροχείς κοινωνικών μέσων (π.χ. Facebook) στον ιστότοπό μας, ο περιηγητής σας δημιουργεί μια άμεση σύνδεση με τους διακομιστές του αντίστοιχου παρόχου, ο οποίος ενδέχεται να βρίσκεται στις ΗΠΑ. Αν έχετε συνδεθεί στο λογαριασμό σας με τον αντίστοιχο πάροχο, τα δεδομένα του προφίλ σας ενδέχεται να συμπληρωθούν με πληροφορίες που αποκτήθηκαν σχετικά με τη χρήση του περιεχομένου της ιστοσελίδας μας. Ο αντίστοιχος πάροχος είναι υπεύθυνος για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του αντίστοιχου παρόχου.

1.4 Περαιτέρω σκοποί για τους οποίους επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα

Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα:

  • Χάριν του έννομου συμφέροντός μας, μεταξύ άλλων:
  • (i) την ολοκλήρωση μιας εταιρικής συναλλαγής (π.χ. εταιρική αναδιάρθρωση, πώληση ή εκχώρηση περιουσιακών στοιχείων, συγχώνευση) και \
  • (ii) να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας ή την περιουσία μας, να εφαρμόσουμε τους όρους χρήσης και τις νομικές μας ειδοποιήσεις και προκειμένου να θεσπίσουμε, ασκήσουμε και να υπερασπιστούμε τις νομικές μας αξιώσεις.
  • Για την τήρηση των έννομων υποχρεώσεών μας, οποιασδήποτε δικαστικής απόφασης ή άλλης δεσμευτικής απόφασης.
  • Με τη συγκατάθεσή σας για άλλους σκοπούς, όπως η εγγραφή σε ενημερωτικό υλικό (newsletter). Σε αυτή την περίπτωση έχετε τη δυνατότητα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή.

2. Μεταφορά Δεδομένων

Μπορεί να μοιραζόμαστε προσωπικές πληροφορίες με τρίτους.

2.1 Υποχρεώσεις υποβολής εκθέσεων προς τις ρυθμιστικές αρχές και επιβολή δικαιωμάτων

Μπορούμε να μοιραζόμαστε προσωπικά δεδομένα σε περιπτώσεις φαρμακοεπαγρύπνησης όπως ορίζεται στο κεφάλαιο 6.

Προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας ή τα δικαιώματα τρίτων, ενδέχεται επίσης να αποκαλύψουμε δεδομένα σε κάτοχους δικαιωμάτων, συμβούλους και αρχές σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου.

2.2 Πάροχοι Υπηρεσιών

Αναθέτουμε σε παρόχους υπηρεσιών να επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα για τους σκοπούς που περιγράφονται στην παρούσα μας. Οι εν λόγω πάροχοι υπηρεσιών επεξεργάζονται τα δεδομένα σας μόνο για λογαριασμό μας, σύμφωνα με τις οδηγίες μας και υπό τον έλεγχό μας, σύμφωνα με την παρούσα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ένας από αυτούς τους παρόχους υπηρεσιών είναι η Adobe Systems Software Ireland Limited, 4-6 River Walk, Citywest Business Campus, Dublin 24, Ιρλανδία, η οποία μας παρέχει υπηρεσίες ανάλυσης δεδομένων και web analytics.

2.3 Εταιρείες της Boehringer Ingelheim

Ως μέρος ενός παγκόσμιου ομίλου εταιρειών, συνεργαζόμαστε με άλλες εταιρείες της Boehringer Ingelheim που μας υποστηρίζουν στην επεξεργασία δεδομένων. Αυτές οι εταιρείες του ομίλου επεξεργάζονται τα δεδομένα αποκλειστικά για τους σκοπούς που αναφέρονται στην παρούσα πολιτική προστασίας δεδομένων.

2.4 Μεταφορά δεδομένων σε παραλήπτες εκτός της ΕΕ

Ορισμένοι από τους παρόχους υπηρεσιών καθώς και οι εταιρείες Boehringer επεξεργάζονται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα εκτός της ΕΕ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, διασφαλίζουμε ένα επαρκές επίπεδο προστασίας δεδομένων ώστε να συμμορφώνεται με το ευρωπαϊκό δίκαιο (συνήθως μέσω τυποποιημένων συμβατικών ρητρών της ΕΕ που δημοσιεύονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή).

3. Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την Φαρμακοεπαγρύπνηση

Εάν αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες ή άλλες σχετικές πληροφορίες φαρμακοεπαγρύπνησης για ένα προϊόν της Boehringer Ingelheim, θα χρησιμοποιήσουμε και θα μοιραστούμε αυτά τα δεδομένα μόνο για σκοπούς φαρμακοεπαγρύπνησης. (Η φαρμακοεπαγρύπνηση είναι η ανίχνευση, η αξιολόγηση, η κατανόηση και η πρόληψη των ανεπιθύμητων ενεργειών ή οποιουδήποτε άλλου σχετικού με το φάρμακο προβλήματος.)

Όλες οι σχετικές αναφορές θα αποσταλλούν στην Boehringer Ingelheim International GmbH η οποία λειτουργεί τη διεθνή βάση δεδομένων φαρμακοεπαγρύπνησης.

Η Boehringer Ingelheim υποχρεούται να αναφέρει τις σχετικές πληροφορίες φαρμακοεπαγρύπνησης στις υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο (συμπεριλαμβανομένων και των χωρών που ενδέχεται να έχουν ένα άλλο επίπεδο προστασίας δεδομένων σε σύγκριση με την ΕΕ). Νομική βάση: 6 (1) γ), και για μεταφορές εκτός της ΕΕ. 6 (1) στ) και το άρθρο. 49 (1) ε) ΓΚΠΔ.

Οι αναφορές θα περιέχουν λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό αλλά μόνο περιορισμένα προσωπικά δεδομένα:

Για τους ασθενείς, η αναφορά θα περιέχει μόνο την ηλικία, το φύλο και τα αρχικά, όπως παρέχεται, αλλά ποτέ το όνομα του ασθενούς.

Για τα φυσικά πρόσωπα που έκαναν την αναφορά, η αναφορά θα περιλαμβάνει το όνομα, το επάγγελμα (π.χ. γιατρός, φαρμακοποιός), τα αρχικά ή τη διεύθυνση, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό τηλεφώνου όπως παρέχεται. Τα στοιχεία επικοινωνίας απαιτούνται ώστε να είμαστε σε θέση να επικοινωνήσουμε με την αναφέροντα για να αποκτήσουμε υψηλής ποιότητας και επαρκείς πληροφορίες σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες. Εάν ο αναφέρων δεν επιθυμεί να παράσχει τα στοιχεία επικοινωνίας του στην Boehringer Ingelheim ή τις αρχές, η ένδειξη «Απόρρητο» ή «Privacy» καταχωρείται στο πεδίο του ονόματος του αναφέροντα.

Όπου τα δεδομένα σας μεταφέρονται σε άλλες εταιρείες της Boehringer Ingelheim, επιχειρηματικούς εταίρους ή παρόχους υπηρεσιών εκτός της ΕΕ, θα παράσχουμε επαρκή προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Δεδομένου ότι οι αναφορές σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες είναι σημαντικές για λόγους δημόσιας υγείας, οι εκθέσεις φυλάσσονται τουλάχιστον για 10 χρόνια μετά την απόσυρση του προϊόντος στην τελευταία χώρα στην οποία κυκλοφορεί το προϊόν.

4. Διατήρηση και Διαγραφή

Η Boehringer Ingelheim επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο διάστημα είναι απαραίτητο για τους σκοπούς της επεξεργασίας, η οποία είναι κυρίως η παροχή των υπηρεσιών που μας ζητήσατε. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι σας στέλνουμε ενημερωτικά δελτία για όσο διάστημα δεν έχετε αποσύρει τη συνδρομή σας ή ότι αποθηκεύουμε τα δεδομένα του λογαριασμού σας χρήστη (όνομα χρήστη, επάγγελμα, όνομα κ.λπ.) για όσο διάστημα διατηρείτε λογαριασμό χρήστη μαζί μας.

Θα διατηρούμε προσωπικές πληροφορίες για όσο διάστημα είναι απαραίτητο για το συγκεκριμένο επιχειρηματικό σκοπό ή τους σκοπούς για τους οποίους αυτά συλλέχθηκαν. Εάν ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας, διαγράψετε λογαριασμούς χρηστών ή προβάλλετε αντιρρήσεις σχετικά με την επεξεργασία δεδομένων, θα διαγράψουμε εγκαίρως τα δεδομένα που συλλέγονται.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε τα δεδομένα ώστε να συμμορφωθούμε με τη ισχύουσα νόμιμη περίοδο τήρησης (π.χ. στο πλαίσιο της φαρμακοεπαγρύπνησης). Σε αυτή την περίπτωση, θα διασφαλίσουμε ότι τα δεδομένα σας θα χρησιμοποιηθούν μόνο για να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις διατήρησης και όχι για άλλους σκοπούς.

5. Τα Δικαιώματά σας

Με την επιφύλαξη περιορισμών του εφαρμοστέου δικαίου, έχετε δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης, περιορισμού, διαγραφής και φορητότητας των προσωπικών σας δεδομένων, καθώς και το δικαίωμα να μην υποβάλλεστε σε αυτοματοποιημένη ατομική λήψη αποφάσεων.

Έχετε επίσης το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή.

Δικαίωμα εναντίωσης:

Στο βαθμό που βασίζουμε την επεξεργασία στο έννομο συμφέρον μας, μπορείτε να εξαιρεθείτε από αυτήν την επεξεργασία ανά πάσα στιγμή. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν θα επεξεργαστούμε πλέον τα προσωπικά σας δεδομένα εκτός αν το έννομο συμφέρον μας υπερισχύει. Μπορείτε να εναντιωθείτε στη χρήση των δεδομένων σας για σκοπούς άμεσου μάρκετινγκ ανά πάσα στιγμή. Μπορείτε επίσης να διατυπώσετε αντιρρήσεις για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για τη μεταφορά προς τις αρχές εκτός της ΕΕ που περιγράφονται παραπάνω για περιπτώσεις φαρμακοεπαγρύπνησης εκτός εάν επικρατούν τα έννομα συμφέροντα της Boehringer Ingelheim.

Στείλτε μας το αίτημά σας ή οποιαδήποτε ερώτηση έχετε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων:

Boehringer Ingelheim Ελλάς Α.Ε.

Λεωγ. Ανδρεά Συγγρού 340, Καλλιθέα

176 73, Ελλάδα

- υπεύθυνος προστασίας δεδομένων -

E-mail: [email protected]

Εάν εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις, έχετε δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην ακόλουθη διεύθυνση:

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Κηφισίας 1-3, ΤΚ 115 23, Αθήνα

ζχΤηλ. +30 210 6475628

E-mail: [email protected] ή [email protected]

 

Τελευταία ενημέρωση: Δεκέμβριος 2020

References