Your access to guidelines, articles, professional events, videos, materials and more

One by Boehringer Ingelheim

Πολιτική Απορρήτου

Τελευταία επικαιροποίηση Ιούνιος 2016

Η Boehringer Ingelheim Ελλάς Α.Ε. και η Boehringer Ingelheim Pharma GmbH & Co. KG και οι εταιρείες του ομίλου (εφεξής «Boehringer Ingelheim», «εμείς», «εμάς», «μας») λαμβάνουμε την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων πολύ σοβαρά. Η παρούσα δήλωση εμπιστευτικότητας περιγράφει ποια Προσωπικά Δεδομένα συλλέγονται από επαγγελματίες υγείας («εσείς») και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Η παρούσα δήλωση εμπιστευτικότητας επεξηγεί διαφορετικά σενάρια προκειμένου να παρέχει σαφή κατανόηση σχετικά με τις πληροφορίες που συλλέγει και χρησιμοποιεί η Boehringer Ingelheim καθώς και τους σκοπούς για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Σας προτρέπουμε να επιλέξετε τους συνδέσμους «περισσότερες πληροφορίες» σε κάθε ενότητα εάν ενδιαφέρεστε για επιπρόσθετες πληροφορίες.

Α. Τι είναι τα Προσωπικά Δεδομένα;
Προσωπικά δεδομένα είναι οι πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποκαλύψουν την ταυτότητά σας («Προσωπικά Δεδομένα»).

Περισσότερες πληροφορίες

Σύμφωνα με τους νόμους περί προστασίας των δεδομένων, ως Προσωπικά Δεδομένα ορίζονται όλες οι πληροφορίες οι οποίες σχετίζονται με κάποιο ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο δεδομένων»). Ταυτοποιήσιμο είναι το άτομο που μπορεί να ταυτοποιηθεί, άμεσα ή έμμεσα, π.χ. με αναφορά στον αριθμό ταυτότητας. 

Παραδείγματα Προσωπικών Δεδομένων δεν αποτελούν μόνο το όνομά σας, η διεύθυνση email και το τηλέφωνό σας, αλλά και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία η οποία συνδέεται ή μπορεί να συνδεθεί με το όνομά σας. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε για παράδειγμα να είναι η ιατρική σας ειδικότητα: εάν αποθηκεύουμε πληροφορίες σχετικά με τα δείγματα που αποστέλλουμε σε κάποιον και τα δεδομένα αυτά δεν συνδέονται με το όνομα του ατόμου αλλά με κάποιον ταυτοποιητικό αριθμό (όπως ο αριθμός 1234), τα δεδομένα αυτά είναι Προσωπικά Δεδομένα εάν ο αριθμός 1234 μπορεί να συνδεθεί με το όνομα του συγκεκριμένου ατόμου.

Β. Πότε γίνεται η συλλογή και ποιες κατηγορίες Προσωπικών Δεδομένων αφορά;
Τα προσωπικά δεδομένα συλλέγονται με διάφορους τρόπους:

1. Πληροφορίες που παρέχονται σε ιστοσελίδες κατά την εγγραφή σε αυτές
Όταν πραγματοποιείτε εγγραφή σε περιοχή περιορισμένης πρόσβασης στην ιστοσελίδα ή όταν ζητάτε πληροφοριακό υλικό, η Boehringer Ingelheim ενδέχεται να σας ζητήσει να καταχωρήσετε συγκεκριμένα Δεδομένα (ειδικότερα το πλήρες ονοματεπώνυμό σας και τη διεύθυνση email σας).

2. Πληροφορίες που παρέχονται όταν επικοινωνείτε με εμάς
Πληροφορίες συλλέγονται κατά την επικοινωνία σας με εμάς, π.χ. όταν πραγματοποιείτε εγγραφή για κάποια εκδήλωση, όταν επικοινωνείτε μέσω email, όταν ζητάτε και λαμβάνετε περιγραφές για προϊόντα ή άλλο υλικό, δεδομένα σχετικά με τις επισκέψεις των εκπροσώπων μας (όπως πληροφόρηση για προϊόντα μας).

Περισσότερες πληροφορίες

Τα Προσωπικά Δεδομένα τα οποία λαμβάνουμε και χρησιμοποιούμε ενδέχεται να είναι τα ακόλουθα (βάσει των επιλογών σας):

  • Όνομα και στοιχεία επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος και του επωνύμου, της ταχυδρομικής σας διεύθυνσης, της διεύθυνσης email, του τηλεφωνικού αριθμού ή άλλα στοιχεία επικοινωνίας.
  • Διαπιστευτήρια συμπεριλαμβανομένου του κωδικού πρόσβασης, ερωτήσεων ασφάλειας ή άλλες πληροφορίες ασφάλειας.
  • Επάγγελμα ως επαγγελματίας υγείας καθώς και θεραπευτικές περιοχές.
  • Ενδιαφέροντα, π.χ. τις εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχετε, τις πληροφορίες που ζητάτε από την Boehringer Ingelheim ή άλλα ενδιαφέροντα τα οποία μαθαίνουμε μέσω της αλληλεπίδρασης μαζί σας όπως οι επισκέψεις των εκπροσώπων πωλήσεων της εταιρείας
  • H online συμπεριφορά περιλαμβάνει δεδομένα τα οποία δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής αλληλεπίδρασης. Ενδέχεται να περιλαμβάνει την διεύθυνση ΙΡ ή πληροφορίες του φυλλομετρητή κατά τη διάρκεια της πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας (π.χ. στη Σελίδα Προφίλ Πελάτη), τους συνδέσμους που επιλέχθηκαν και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση email.
  • Επικοινωνία: Αποθηκεύουμε και επεξεργαζόμαστε το περιεχόμενο των πληροφοριών που λαμβάνουμε από εσάς. Για παράδειγμα, εάν λάβουμε κάποιο email από εσάς, ενδέχεται να το αποθηκεύσουμε προκειμένου να αναλύσουμε τα ενδιαφέροντά σας.

3. Δεδομένα εισόδου
Όταν χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συγκεκριμένα δεδομένα που περιλαμβάνουν δεδομένα που αποστέλλονται από το φυλλομετρητή (π.χ. διεύθυνση ΙΡ, cookies, ιστοσελίδα αναφοράς, ώρα και ημερομηνία, περιεχόμενο που προβλήθηκε) θα αποθηκεύονται προσωρινά. 

Περισσότερες πληροφορίες

Δεδομένα εισόδου ενδέχεται, π.χ. να περιλαμβάνουν τους ακόλουθους τομείς δεδομένων: URL που ζητήθηκε, τρόπος που ζητήθηκε, διεύθυνση ΙΡ, θύρα ΙΡ, έκδοση πρωτοκόλλου, γλώσσα φυλλομετρητή, και τελευταία σελίδα που επισκεφτήκατε (παραπομπή) καθώς και το όνομα και η έκδοση του φυλλομετρητή (user-agent).

4. Πληροφορίες που λαμβάνονται από τρίτα μέρη
Συλλέγουμε Προσωπικά Δεδομένα για επαγγελματίες υγείας από δημόσιες πηγές και από άλλες πηγές πληροφόρησης (τρίτα μέρη), ιδιαίτερα για την επαλήθευση των επαγγελματικών τους διαπιστευτηρίων και της ταυτότητάς τους.

Γ. Με ποιο τρόπο χρησιμοποιεί η Boehringer Ingelheim τα Προσωπικά Δεδομένα και για ποιο σκοπό;
Η ενότητα αυτή επεξηγεί τον σκοπό και τον τρόπο χρήσης των Προσωπικών Δεδομένων.

1. Γενικοί Σκοποί
Τα Προσωπικά σας Δεδομένα χρησιμοποιούνται για τη διατήρηση του λογαριασμού σας και προκειμένου να παραδίδονται σε εσάς τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που ζητάτε. Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε επίσης τα Προσωπικά σας Δεδομένα για προστασία έναντι μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης και για λόγους ασφάλειας. Επιπλέον, χρησιμοποιούμε συγκεντρωτικά στοιχεία ή ανώνυμες πληροφορίες προκειμένου να βελτιώσουμε την ιστοσελίδα.

2. Πληροφορίες από την Boehringer Ingelheim 
Όταν προγραμματίζουμε να σας αποστείλουμε πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα ή τις εκδηλώσεις μας συνδυάζουμε τα διαθέσιμα δεδομένα (π.χ. ποιες σελίδες επισκεφτήκατε, τι υλικό ‘κατεβάσατε’, τις θεραπευτικές περιοχές και τις εκδηλώσεις που παρακολουθήσατε). Βάσει των πληροφοριών αυτών χρησιμοποιούμε εργαλεία λογισμικού προκειμένου να επιλέξουμε το περιεχόμενο και να συνδυάσουμε τα διαθέσιμα κανάλια ώστε να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη επικοινωνία μαζί σας. Μετά τη δημιουργία του λογαριασμού σας, μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις ρυθμίσεις στη Σελίδα Προφίλ Πελάτη προκειμένου να διαχειριστείτε τις πληροφορίες που μπορούμε να συλλέξουμε και να χρησιμοποιήσουμε καθώς και τα κανάλια επικοινωνίας

Περισσότερες πληροφορίες

Τι σημαίνει «συνδυασμός Προσωπικών Δεδομένων» και πως επιλέγουμε τις πληροφορίες που θα σας στείλουμε; Επιθυμούμε να σας παρέχουμε μόνο τις πληροφορίες που αφορούν στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας όπως φαρμακευτικά και ιατρικά προϊόντα και υπηρεσίες, προωθητικό υλικό, νέα και εκδηλώσεις που πιστεύουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Επομένως, ενδέχεται να συγκεντρώσουμε και να αναλύσουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα προκειμένου να μάθουμε περισσότερα για εσάς και το επάγγελμά σας. Αυτό περιλαμβάνει:

Online συμπεριφορά, που σημαίνει δεδομένα σχετικά με τις ενέργειές σας κατά την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας όπως σελίδες που επισκεφτήκατε, υλικό που ‘κατεβάσατε’, email που ανοίξατε.

Αλληλεπίδραση με εμάς, για παράδειγμα μέσω τηλεφωνικού κέντρου, αντιπροσώπου ή τρίτου μέρους

Εκδηλώσεις που παρακολουθείτε, όπως για παράδειγμα ιατρικά συνέδρια, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις ή συναντήσεις ομότιμων

Αλληλεπίδραση με εμάς, για παράδειγμα μέσω ερευνών ή αυτοματοποιημένων κλήσεων

Ενδεχόμενα αιτήματα, για παράδειγμα σχετικά με προωθητικό υλικό, δείγματα ή επίσκεψη αντιπροσώπου

Πληροφορίες που συλλέγουν οι αντιπρόσωποί μας από εσάς

Πως επικοινωνούμε μαζί σας; Ενδέχεται να σας διαβιβάσουμε πληροφορίες μέσω email, ταχυδρομείου, τηλεφωνικών κλήσεων, μέσω της ιστοσελίδας μας ή με άλλο τρόπο. Ο σκοπός μας είναι να επικοινωνούμε απρόσκοπτα μέσω διαφορετικών καναλιών, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι προσπαθούμε να μην παρέχουμε τις ίδιες πληροφορίες μέσω email, ταχυδρομείου ή μέσω του αντιπροσώπου μας. Αντίθετα, συνδυάζουμε τα διαθέσιμα κανάλια επικοινωνίας (σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας στη Σελίδα Προφίλ Πελάτη) και αποστέλλουμε πληροφορίες βάσει των Προσωπικών σας Δεδομένων.

Όταν επιλέγουμε τις πληροφορίες που θα σας αποστείλουμε χρησιμοποιούμε λογισμικό ανάλυσης των διαθέσιμων δεδομένων προκειμένου να δημιουργήσουμε διαφορετικές ομάδες παραληπτών οι οποίες θα λάβουν διαφορετικές πληροφορίες.

Παράδειγμα: εάν συμμετέχετε σε εκδηλώσεις που αφορούν στις θεραπείες για το άσθμα και ‘κατεβάζετε’ υλικό που περιέχει πληροφορίες σχετικά με τη νεότερη έρευνα για το άσθμα, εικάζουμε ότι ενδιαφέρεστε να λάβετε επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τις θεραπείες για το άσθμα. Επομένως, ενδέχεται να σας διαβιβάσουμε επιπλέον υλικό μέσω διαφορετικών διαύλων επικοινωνίας, για παράδειγμα, ένας αντιπρόσωπος της Boehringer Ingelheim μπορεί να σας επισκεφτεί και να σας παρουσιάσει σχετικά δείγματα προϊόντων ή – εφόσον ανταποκρίνεστε ιδιαίτερα στα newsletters – ενδέχεται να σας αποστείλουμε με e-mail περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις θεραπείες για το άσθμα.

Από την άλλη μεριά, εάν δεν αποδέχεστε τις προσκλήσεις για εκδηλώσεις σχετικά με κάποιο νέο προϊόν της Boehringer Ingelheim και δεν κατεβάζετε υλικό σχετικό με τα προϊόντα αυτά ή δεν βλέπετε σχετικές πληροφορίες στα newsletter μας, εικάζουμε ότι είναι πολύ πιθανό να μην ενδιαφέρεστε για περαιτέρω πληροφορίες για αυτά τα προϊόντα ή την αντίστοιχη θεραπευτική περιοχή και επομένως δεν θα σας διαβιβάσουμε σχετικές πληροφορίες.

3. Υποχρεώσεις αναφοράς στις ρυθμιστικές αρχές
Ως φαρμακευτική εταιρεία, η  Boehringer Ingelheim υπόκειται σε ειδικούς κανόνες όπως η φαρμακοεπαγρύπνηση. Κάποιοι από τους νόμους αυτούς απαιτούν από εμάς να αποστέλλουμε αναφορές στις ρυθμιστικές ή άλλες αρχές. Προσωπικά Δεδομένα διαβιβάζονται από εμάς στις αρχές όποτε απαιτείται από το νόμο.

Δ. Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies και παρόμοιες τεχνολογίες όπως ετικέτες εικονοστοιχείων (pixel tags), web beacons και clear GIF (εφεξής αναφέρονται ως «Cookies»). Τα cookies χρησιμοποιούνται ευρέως για τη λειτουργία των ιστοσελίδων, ή για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της λειτουργίας τους, καθώς και για την αναγνώριση συσκευών σε επακόλουθες επισκέψεις προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες στους κατόχους των ιστοσελίδων.

Περισσότερες πληροφορίες
Υπάρχουν διαφορετικά είδη Cookies:

  • Απαραίτητα Cookies

Τα απαραίτητα Cookies χρησιμοποιούνται για «τεχνικούς» λόγους, όπως την επαναφορά μιας συνεδρίας χρήστη κατά την είσοδο εάν η προηγούμενη συνεδρία ακυρώθηκε λόγω αδράνειας του χρήστη. Τα Cookies αυτά δεν χρησιμοποιούνται για την ανάλυση της χρήσης της ιστοσελίδας μας ή για email.

  • Cookies Ανάλυσης

Τα Cookies αυτά μας βοηθούν να αναλύσουμε τη χρήση της ιστοσελίδας και των email μας: μας επιτρέπουν να αναλύσουμε τη δραστηριότητα στις ιστοσελίδες μας προκειμένου να βελτιώσουμε και να βελτιστοποιήσουμε τον τρόπο λειτουργίας των ιστοσελίδων μας. Για παράδειγμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα Cookies αυτού του τύπου προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι επισκέπτες μπορούν εύκολα να βρουν τις πληροφορίες που αναζητούν στις ιστοσελίδες μας. Ένας τρόπος με τον οποίο μπορούμε να επιτύχουμε κάτι τέτοιο είναι να αναγνωρίσουμε και να μετρήσουμε τον αριθμό τον επισκεπτών και να δούμε τον τρόπο πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας όταν την επισκέπτονται. Τα Cookies ανάλυσης μας βοηθούν επίσης να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημιστικών μας εκστρατειών και να βελτιστοποιήσουμε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας για αυτούς που μας προσεγγίζουν μέσω των διαφημίσεων. Τα Cookies είναι σημαντικά όταν επιλέγουμε ποιες πληροφορίες θα στείλουμε στους χρήστες (βλέπε ενότητα Γ.2 ανωτέρω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά).

Ένας τρόπος διαχείρισης της αποδοχής των Cookies είναι μέσω των ρυθμίσεων του φυλλομετρητή σας. Οι περισσότεροι φυλλομετρητές επιτρέπουν τον έλεγχο των Cookies μέσω σχετικών ρυθμίσεων (σημειώστε ότι εάν χρησιμοποιείτε ρύθμιση αποκλεισμού όλων των Cookies στο φυλλομετρητή σας ενδέχεται να μην μπορείτε να επισκεφτείτε τμήματα των ιστοσελίδων μας). Η παρακάτω λίστα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο προσαρμογής των ρυθμίσεων για τα Cookies  σε κάποιους δημοφιλείς φυλλομετρητές:

  • Apple Safari
  • Google Chrome
  • Microsoft Internet Explorer
  • Mozilla Firefox

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο στο φυλλομετρητή όπως το Ghostery της εταιρείας Evidon Inc ή το Tracking Protection List της εταιρείας TRUSTe.

Adobe Analytics
Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία Adobe Analytics, μια υπηρεσία ανάλυσης δικτύου που παρέχεται από την εταιρεία Adobe Systems Software Ireland Limited (“Adobe”). Η υπηρεσία Adobe Analytics χρησιμοποιεί τα Cookies προκειμένου να αναλύσει τη συνολική κίνηση και τα μοτίβα χρήσης για λογαριασμό της Boehringer Ingelheim. Η διεύθυνση ΙΡ που συλλέγεται αποκρύπτεται πριν την πραγματοποίηση εντοπισμού της γεωγραφικής τοποθεσίας. Η Adobe δεν θα συσχετίσει τη διεύθυνση ΙΡ με άλλα δεδομένα που διατηρεί η ίδια. Μπορείτε να αποτρέψετε τη συλλογή και χρήση των δεδομένων σας (Cookies και διεύθυνση ΙΡ) από την Adobe χρησιμοποιώντας τις σχετικές επιλογές στη σελίδα http://www.adobe.com/privacy/opt-out.html.

Ε. Πως και πότε κοινοποιούμε πληροφορίες;
Η Boehringer Ingelheim διαβιβάζει Προσωπικά Δεδομένα σε τρίτα μέρη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ιδιαίτερα κατόπιν ρητής συγκατάθεσης από εσάς, όταν απαιτείται προκειμένου να λάβετε τις υπηρεσίες που ζητήσατε, ή όταν προσεγγίζουμε παρόχους υπηρεσιών που χρησιμοποιούν Προσωπικά Δεδομένα για λογαριασμό μας και σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
Η Boehringer Ingelheim αναλαμβάνει να διασφαλίσει επαρκή προστασία των Προσωπικών Δεδομένων που διαβιβάζονται εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (συνήθως μέσω Προτύπων Συμβάσεων της ΕΕ οι οποίες έχουν εκδοθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή).

Περισσότερες πληροφορίες

Τα τρίτα μέρη που ενδέχεται να λάβουν Προσωπικά Δεδομένα είναι τα εξής:

1. Ρυθμιστικές αρχές
Όταν είμαστε υποχρεωμένοι από το νόμο σχετικά (βλέπε ενότητα Γ.3 ανωτέρω), θα κοινοποιήσουμε πληροφορίες συμπεριλαμβανομένων των Προσωπικών Δεδομένων στις ρυθμιστικές ή άλλες αρμόδιες αρχές.

2. Πάροχοι υπηρεσιών και εταιρείες της Boehringer Ingelheim 
Χρησιμοποιούμε άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών του Ομίλου Boehringer Ingelheim προκειμένου να αποθηκεύσουν, διαχειριστούν και να αναλύσουν τα Προσωπικά σας Δεδομένα. Όταν χρησιμοποιούμε τρίτες εταιρείες που δεν ανήκουν στον Όμιλο εταιρειών της Boehringer Ingelheim ή πρόσωπα για την επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων που παρέχουμε (και δεν συλλέγονται από τους ίδιους), αυτοί χρησιμοποιούν μόνο τα Προσωπικά Δεδομένα για λογαριασμό μας, βάσει των οδηγιών μας και σύμφωνα με την παρούσα δήλωση εμπιστευτικότητας.

Ένας από τους παρόχους υπηρεσιών με τον οποίο συνεργαζόμαστε είναι η εταιρεία Adobe Systems Software Ireland Limited, 4-6 Riverwalk, Citywest Business Campus, Dublin 24, Ιρλανδία, η οποία προσφέρει υπηρεσίες ανάλυσης δεδομένων και δικτύου.

Η εμπλοκή άλλων εταιρειών ενδέχεται να είναι απαραίτητη για άλλες υπηρεσίες. Για παράδειγμα αυτό είναι αναγκαίο στην περίπτωση αποστολής δειγμάτων υλικών.

Όπου οι εταιρείες αυτές έχουν την έδρα τους εκτός ΕΕ/ΕΟΧ, διασφαλίζουμε μέσω συμβατικών όρων ή άλλους εγκεκριμένους τρόπους ότι τα Προσωπικά Δεδομένα που διαβιβάζονται στις εταιρείες αυτές προστατεύονται επαρκώς. Επαρκής προστασία σημαίνει ότι το επίπεδο προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων συμμορφώνεται με το επίπεδο προστασίας που ισχύει για την ΕΕ/ΕΟΧ.

3. Πάροχοι πληροφοριών υγείας  
Όταν λαμβάνουμε λανθασμένα Προσωπικά Δεδομένα από παρόχους πληροφοριών υγείας (βλέπε ενότητα B.4 ανωτέρω), ενημερώνουμε τους εν λόγω παρόχους σχετικά με τα σφάλματα στα δεδομένα τους.

4. Ανώνυμες πληροφορίες
Ενδέχεται επίσης να κοινοποιήσουμε συγκεντρωτικές ή μη προσωποποιημένες πληροφορίες με άλλα μέρη.

ΣΤ. Για πόσο καιρό αποθηκεύουμε τα Προσωπικά Δεδομένα;
Τα Προσωπικά σας Δεδομένα θα διατηρούνται για όσο απαιτείται για το συγκεκριμένο επιχειρηματικό σκοπό ή για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν. 

Ενδέχεται να είμαστε υποχρεωμένοι να αποθηκεύσουμε κάποια δεδομένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (π.χ. στην περίπτωση φαρμακοεπαγρύπνησης). Στην περίπτωση αυτή, θα διασφαλίσουμε ότι τα δεδομένα σας δεν θα χρησιμοποιηθούν άμεσα για εμπορικούς σκοπούς.

Ζ. Με ποιον τρόπο ασφαλίζουμε τα Προσωπικά Δεδομένα
Χρησιμοποιούμε τυπικές πρακτικές της βιομηχανίας προκειμένου να προστατέψουμε το απόρρητο, την ακεραιότητα και τη διαθεσιμότητα των δεδομένων, π.χ. με εργαλεία ελέγχου πρόσβασης. Όλα τα Προσωπικά Δεδομένα που μας παρέχονται ασφαλίζονται με τυπικές διαδικασίες της βιομηχανίας. Προσπαθούμε να επικαιροποιούμε τα μέτρα ασφάλειας τακτικά προκειμένου να  παρακολουθούμε τα νέα πρότυπα της βιομηχανίας.

Η. Ποιοι είμαστε και πως θα επικοινωνήσετε μαζί μας
Τα Προσωπικά Δεδομένα συλλέγονται και χρησιμοποιούνται από την 
Boehringer Ingelheim Ελλάς ΑΕ. 
Λεωφόρος Συγγρού 340
Τ.Κ. 17673, Καλλιθέα 
Ελλάδα

και την
Boehringer Ingelheim BV
De Boelelaan 32
1083 HJ Amsterdam

Και οι δύο οντότητες συνεργάζονται στενά όταν χρησιμοποιούν Προσωπικά Δεδομένα και έχουν οριστεί ως «από κοινού υπεύθυνοι εργασίας (joint controllers)», το οποίο σημαίνει ότι κάθε οντότητα είναι υπεύθυνη για τη συνολική χρήση των Προσωπικών Δεδομένων στην πλατφόρμα.

Η Boehringer Ingelheim είναι μια οντότητα του ομίλου εταιρειών της Boehringer Ingelheim (εφεξής ο «Όμιλος Boehringer Ingelheim»). Ο Όμιλος Boehringer Ingelheim είναι μεταξύ των 20 κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών που βασίζονται στην έρευνα παγκοσμίως. Η έδρα του βρίσκεται στο Ingelheim της Γερμανίας. 

Περισσότερες πληροφορίες

Η φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Ingelheim ιδρύθηκε το 1885 από τον Albert Boehringer (1861-1939) στο Ingelheim am Rhein. Από την ίδρυσή της το 1885 οπότε και απασχολούσε 28 εργαζόμενους στο Nieder-Ingelheim, η εταιρεία έφτασε να αποτελεί παγκόσμια επιχείρηση. 
Μέρος των δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης καινοτόμων φαρμάκων της οικογενειακής αυτής εταιρείας εστιάζεται κατά κύριο λόγο στους θεραπευτικούς τομείς των καρδιαγγειακών ασθενειών, των αναπνευστικών ασθενειών, των ασθενειών του κεντρικού νευρικού συστήματος, των ασθενειών του μεταβολισμού, των ιολογικών ασθενειών και της ογκολογίας. Η εταιρεία αφοσιώνεται στην έρευνα, την ανάπτυξη, την παρασκευή και τη διάθεση στην αγορά καινοτόμων φαρμάκων υψηλής θεραπευτικής αξίας για ανθρώπους και για κτηνιατρική χρήση.

Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία ή άλλες ερωτήσεις σχετικά με τη συλλογή και χρήση των Προσωπικών Δεδομένων ή την παρούσα δήλωση απορρήτου, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων της εταιρείας μας οποιαδήποτε στιγμή στη διεύθυνση:

Boehringer Ingelheim Ελλάς ΑΕ. 
Λεωφόρος Συγγρού 340
Τ.Κ. 17673, Καλλιθέα 
Ελλάδα

Email: [email protected]

ή
Boehringer Ingelheim BV
De Boelelaan 32
1083 HJ Amsterdam
Email: [email protected]
Επιπλέον στοιχεία επικοινωνίας παρέχονται στις πληροφορίες εκδότη.

Θ. Ποια είναι τα δικαιώματά σας;
Κατόπιν αιτήματός σας, θα σας πληροφορήσουμε εγγράφως ή ηλεκτρονικά εάν και ποια Προσωπικά Δεδομένα που σχετίζονται με εσάς έχουν συλλεχθεί από την Boehringer Ingelheim και θα επανεξετάσουμε ενδεχόμενα αιτήματά σας. 

Μπορείτε επίσης να αποσύρετε την συγκατάθεσή σας για μελλοντική συλλογή και/ή επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων οποιαδήποτε στιγμή μέσω της Σελίδας Προφίλ Πελάτη ή μέσω ταχυδρομείου/email στις διευθύνσεις που αναφέρονται στην ενότητα H’ ανωτέρω.

  • Δικαίωμα στην πρόσβαση, τροποποίηση ή διαγραφή των Προσωπικών σας Δεδομένων
    Μπορείτε πάντοτε να έχετε πρόσβαση στα Προσωπικά σας Δεδομένα ρωτώντας ποια Προσωπικά σας Δεδομένα έχουμε αποθηκεύσει. Στη σελίδα «Προφίλ Πελάτη», μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση και να τροποποιήσετε τα δεδομένα του λογαριασμού σας (όνομα, τηλεφωνικός αριθμός κτλ.) καθώς και να διαχειριστείτε τη συμμετοχή ή την εξαίρεσή σας. 

    Εναλλακτικά, μπορείτε να τροποποιήσετε, προσθέσετε, διαγράψετε ή να επικαιροποιήσετε τα Προσωπικά σας Δεδομένα ή να ζητήσετε να διαγραφούν τα Προσωπικά Δεδομένα αποστέλλοντας ένα email στη διεύθυνση [email protected]  ή επικοινωνώντας μαζί μας με τον τρόπο που περιγράφεται στην ενότητα H’ ανωτέρω.

    Στην περίπτωση που ζητηθεί διαγραφή των Προσωπικών Δεδομένων σας, δεν θα έχετε πλέον τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το σύνολο των χαρακτηριστικών και των λειτουργειών των υπηρεσιών μας. Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι ενδέχεται να χρειαστεί να διατηρήσουμε κάποια Προσωπικά σας Δεδομένα για νομικούς λόγους, για παράδειγμα προκειμένου να συμμορφωθούμε με τις νομικές απαιτήσεις που αφορούν στο χρόνο διατήρησης των δεδομένων ή για φορολογικούς λόγους. Στις περιπτώσεις αυτές, θα επισημάνουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα σχετικά προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς πέραν της συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις για τη διατήρησή τους. 
     
  • Δικαίωμα εξαίρεσης από την επικοινωνία με το Εμπορικό Τμήμα της Boehringer Ingelheim 
    Μπορείτε να διαγραφείτε από τη λίστα των email της Boehringer Ingelheim ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες διαγραφής που περιλαμβάνονται σε κάθε email. Μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε την κατά περίπτωση συμμετοχή ή εξαίρεσή σας μέσω της Σελίδας Προφίλ Πελάτη.

    Εάν δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε Προσωπικά σας Δεδομένα για άμεσους εμπορικούς σκοπούς ή σκοπούς έρευνας αγοράς όπως η λήψη αλληλογραφίας, μπορείτε να μας ενημερώσετε ανά πάσα στιγμή αποστέλλοντας ένα email στη διεύθυνση [email protected] ή καλώντας στον τηλεφωνικό αριθμό +30 21089063001
     
  • Δικαίωμα επικοινωνίας με την αρμόδια αρχή προστασίας των δεδομένων

    Σε περίπτωση ερωτημάτων ή προβληματισμών σχετικά με τη χρήση των Προσωπικών σας Δεδομένων, και εφόσον δεν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με εμάς, μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με την αρμόδια αρχή προστασίας των δεδομένων η οποία είναι

    «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα: Κηφισίας 1-3, 115 23 Αθήνα, Ελλάδα»

    ή

    "Der Landesbeauftragte für den Datenschutz und die Informationsfreiheit Rheinland-Pfalz, Hintere Bleiche 34, 55116 Mainz".

Ι. Τι συμβαίνει όταν αλλάζουμε την παρούσα δήλωση εμπιστευτικότητας;
Ενδέχεται να επικαιροποιούμε κατά καιρούς την δήλωση εμπιστευτικότητας για οποιονδήποτε λόγο. Θα σας ενημερώσουμε για τις αλλαγές στη δήλωση εμπιστευτικότητας αναρτώντας τη νέα δήλωση εμπιστευτικότητας εδώ ή, εφόσον οι αλλαγές στη δήλωση εμπιστευτικότητας είναι ουσιώδεις σε σχέση με τις πληροφορίες που συλλέγουμε από εσάς, αναρτώντας μια εμφανή ειδοποίηση στην ιστοσελίδα μας ή αποστέλλοντας ένα email στη διεύθυνση που μας έχετε δηλώσει πριν την εφαρμογή των αλλαγών αυτών. Εάν απαιτείται, θα ζητήσουμε τη συγκατάθεσή σας. Θα πρέπει να ανατρέχετε τακτικά στην παρούσα δήλωση εμπιστευτικότητας για τυχόν αλλαγές.

  • 1. Εξαίρεση δεν σημαίνει ότι εξαιρούνται οι επισκέψεις από εκπροσώπους της Boehringer Ingelheim ή η παροχή ιατρικών πληροφοριών.

References