Vi bruger cookies til at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på One by Boehringer Ingelheim. Ved fortsat brug af One by Boehringer Ingelheim, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere om vores cookies og privatlivspolitik.

Din adgang til guidelines, artikler, faglige arrangementer, videoer, materialer m.m.

One by Boehringer Ingelheim

Privatlivspolitik

Fortrolighedserklæring

Seneste opdatering April 2016

Boehringer Ingelheim Danmark A/S (Strødamvej 52, 2100 København Ø, CVR 14450807) og Boehringer Ingelheim Pharma GmbH & Co. KG samt øvrige virksomheder i koncernen (herefter “Boehringer Ingelheim”, “vi”, “os” eller “vores”) tager persondatabeskyttelse alvorligt. Nedenfor kan du ser, hvilke persondata vi indsamler fra sundhedsfaglige personer (”dig”), og hvordan vi anvender disse data. Forskellige scenarier beskrives for at give dig en klar forståelse af, hvilke oplysninger Boehringer Ingelheim indsamler og anvender og til hvilket formål. Vi opfordrer dig til at klikke på ”Læs mere” i alle de afsnit, hvor du er interesseret i yderligere informationer.
 

 

A. Hvad er persondata?

Persondata er oplysninger, som kan bruges til at identificere dig (”persondata”).

 

I henhold til Persondataloven, defineres persondata som enhver oplysning, der relaterer til en identificeret, eller identificerbar person; en identificerbar person er en person, der kan identificeres direkte eller indirekte, fx ved hjælp af et identifikationsnummer (ID).
Eksempler på persondata er ikke kun dit navn, e-mail adresse eller telefonnummer, men også enhver anden oplysning, som er forbundet eller kan forbindes med dig. Dette kunne fx være dit lægefaglige speciale: hvis vi gemmer oplysninger om vareprøver, vi har sendt til en person, og disse oplysninger ikke er knyttet til personens navn men til et ID (fx nummer 1234), er dette persondata, hvis vi kan koble nummer 1234 til den specifikke persons navn. 

 

 

B. Hvornår indsamler vi hvilke kategorier af persondata?

Persondata indsamles på flere forskellige måder:

1. Oplysninger givet på hjemmeside ved registrering

Når man registrerer sig for at få adgang til et beskyttet område på vores hjemmeside eller bestiller informationsmateriale, kan Boehringer Ingelheim bede om yderligere oplysninger (herunder dit fulde navn og e-mail adresse).  

 

2. Oplysninger givet ved interaktion med os  

Oplysninger indsamles, når du interagerer med os, fx ved tilmelding til et arrangement, kommunikation pr. e-mail, bestilling og modtagelse af produktbeskrivelser eller andet materiale, enten online eller ved besøg af en Boehringer Ingelheim medarbejder. 


De persondata, vi modtager og benytter, kan være følgende (afhænger af dine valg): 

  • Navn og kontaktoplysninger, omfatter fornavn og efternavn, arbejdsplads, e-mail adresse, telefonnummer eller andre kontaktoplysninger.
  • Legitimationsoplysninger inklusive passwords, sikkerhedsspørgsmål eller andre sikkerhedsinformationer.
  • Profession/speciale som sundhedsperson samt terapeutiske områder.
  • Interesseområder, fx hvilke arrangementer du deltager i, hvilke informationer du beder Boehringer Ingelheim om, eller andre interesser vi erfarer ved interaktion med dig fx online eller ved besøg af medarbejder fra Boehringer Ingelheim.
  • Onlineaktivitet henviser til data registeret ved digital interaktion. Dette kan omfatte IP adresse eller alle andre browserinformationer opsamlet under navigation på vores hjemmeside (fx din profilside), hvilke links der blev klikket på og yderligere informationer om brug af e-mail.
  • Kommunikation: Vi gemmer og behandler de oplysninger, vi modtager fra dig. Fx hvis du skriver en e-mail til os, kan vi gemme denne e-mail for at skabe relevante tilbud til vores kunder generelt.

 

3. Log data

Når man bruger hjemmesiden, vil bestemte data inklusive data sendt af browseren (fx IP adresse, cookies, website du har klikket videre fra, tid og dato, besøgt indhold) blive gemt midlertidigt.

 

Log data kan fx indeholde følgende: Anmodet URI, anmodningsmetode, IP adresse, IP port, protokolversion, browsersprog og sidst besøgte side samt browser navn og -version (user-agent).

 

4. Informationer modtaget via tredjepart

Vi indsamler persondata om sundhedspersoner via offentlige- og tredjeparts informationskilder især med henblik på at få bekræftet professionelle legitimationsoplysninger og identitet. 

 

 

C. Hvordan og til hvad bruger Boehringer Ingelheim persondata?

1. Generelt formål
Vi bruger persondata til at vedligeholde din profil og levere information og services, du har bedt om. Vi kan ligeledes bruge persondata til at beskytte imod ulovlig adgang og ved sikkerhedsspørgsmål. Herudover bruger vi aggregerede eller anonymiserede informationer til at forbedre hjemmesiden. 

 

2. Informationer fra Boehringer Ingelheim 
Når vi planlægger at sende informationer til dig om vores produkter eller arrangementer, konsoliderer vi eksisterende data (fx hvilke sider du har besøgt, hvilke materialer, du har downloaded, terapeutiske områder og deltagelse i arrangementer). På basis af disse informationer, vælger vi indholdet ved hjælp af digitale værktøjer og kombinerer kommunikationskanaler for at sikre en relevant kommunikation med dig. Når du har oprettet en profil, kan du altid ændre dine oplysninger på din personlige profilside og redigere de informationer, vi må indsamle og bruge og via hvilke kommunikationskanaler.  

 

Hvad betyder “konsolidere persondata” og hvordan udvælger vi de informationer, vi sender til dig? Vi ønsker primært at give dig de informationer om vores produkter og serviceydelser, nyheder og arrangementer, som vi mener, du vil have gavn af. Derfor kan vi vælge at koble og analysere dine persondata og dine professionelle interesser, for at give dig så meningsfyldt information som muligt. Dette omfatter:

  • Onlineaktivitet som betyder data vedrørende dine aktiviteter, når du besøger vores hjemmesider som fx åbnede sider, kliks, downloadede materialer, åbnede e-mails.
  • Interaktioner mellem dig og os, fx via en Boehringer Ingelheim medarbejder eller en tredjepart 
  • Faglige arrangementer du deltager i, fx aftenmøder, kongresser og webinarer 
  • Feedback fra dig til os, fx ved spørgeskemaundersøgelser
  • Dine ønsker fx vedrørende produktinformation, vareprøver eller besøg af en Boehringer Ingelheim medarbejder
  • Informationer fra dig, som en Boehringer Ingelheim medarbejder indsamler 

 

Hvordan kontakter vi dig? Vi kan give dig informationer via e-mails, nyhedsbreve, post, besøg, vores hjemmesider eller andre kanaler. Vi tilstræber at kommunikere via de kommunikationskanaler du foretrækker (iht dine præferencer i kundeprofilen), og giver informationer baseret på dine interesser. 
Ved udvælgelsen af de informationer, vi kommunikerer til dig, benytter vi softwareværktøjer til at analysere eksisterende data til at skabe forskellige modtagergrupper, som vil modtage forskellige informationer.. 

  • Eksempel: Hvis du deltager i faglige arrangementer, hvor der informeres om KOL-behandling, og downloader materialer med informationer om den seneste KOL-forskning, kan vi formode, at du er interesseret i yderligere informationer omKOL-behandling. Derfor vil vi måske give dig yderligere materialer igennem forskellige kanaler. Det kunne fx være en Boehringer Ingelheim medarbejder, som tilbyder at besøge dig, eller vi kan sende dig e-mails med informationer inden for KOL-behandling, hvis du gerne vil informereres via nyhedsbreve.
  • Hvis du derimod ikke accepterer invitationer til faglige arrangementer vedrørende et nyt Boehringer Ingelheim produkt og ikke downloader materialer relateret til dette produkt eller læser informationer om produktet i vores nyhedsbreve, så formoder vi, at du heller ikke vil være interesseret i yderligere informationsmateriale om et sådant produkt eller terapeutisk område, og vil derfor ikke kommunikere disse oplysninger til dig.  

 

3. Indberetningspligt til myndighederne
Som medicinalvirksomhed er Boehringer Ingelheim underlagt specifikke regler som fx lægemiddelovervågning. Nogle af disse regler kan betyde, at vi skal indberette oplysninger til myndighederne. Vi indberetter kun persondata til myndighederne, når dette er et lovkrav.
 

 

D. Cookies

Vi anvender cookies og lignende teknologier som pixel tags, web beacons og clear GIFs (herefter “Cookies”). Cookies er almindeligt brugt for at hjemmesider kan fungere, eller fungere mere effektivt, og til at genkende enheder (devices) ved senere besøg for at informere dem, der ejer sitet.

 

Der findes forskellige typer cookies:

  • Nødvendige cookies

Nødvendige cookies anvendes af “tekniske” årsager, som fx ved genetablering af en brugers session ved login, hvis den tidligere session blev afbrudt pga. brugerinaktivitet. Disse cookies anvendes ikke til at analysere brugen af vores hjemmesider eller e-mails.. 

  • Analytiske cookies

Disse cookies hjælper os med at analysere brugen af vores hjemmesider og e-mails. De gør det muligt for os at analysere aktiviteter på vores hjemmesider og derved forbedre og optimere funktionaliteten på vores hjemmesider. Vi kan fx benytte denne type cookies til at sikre, at besøgende let kan finde den information, de leder efter på vores hjemmesider. En af de metoder, vi benytter, er ved at genkende og tælle antal besøgende og se, hvordan de surfer på siden. Analytiske cookies hjælper os også med at måle effektiviteten af vores kampagner og optimere indholdet på vores hjemmesider for dem, der er aktive på vores hjemmesider. Cookies spiller en vigtig rolle ved udvælgelsen af de informationer, vi sender til de besøgende (se yderligere informationer om dette under afsnit C2).
En af de måder, du kan administrere godkendelsen af cookies på, er igennem dine browserindstillinger. De fleste browsere tillader kontrol af cookies under indstillinger (bemærk, at hvis du bruger dine browserindstillinger til at blokere alle cookies, betyder det, at du ikke får fuld adgang til vores hjemmesider). Nedenstående liste giver informationer om, hvordan man redigerer cookie indstillinger på nogle populære browsere:

  • Apple Safari
  • Google Chrome
  • Microsoft Internet Explorer
  • Mozilla Firefox

Du kan også bruge en browser plug-in som fx Ghostery fra Evidon Inc. eller Tracking Protection List fra TRUSTe.


Adobe Analytics

Vi benytter Adobe Analytics, et internet-analyseværktøj fra Adobe Systems Software Ireland Limited (“Adobe”). Adobe Analytics benytter cookies til at analysere den samlede trafik og besøgsadfærd på vegne af Boehringer Ingelheim. Den IP adresse, der indsamles af cookien, bliver anonymiseret, før geo-lokalisering udføres. Adobe vil ikke associere din IP-adresse med andre data, som opbevares af Adobe. Du kan blokere for Adobe’s indsamling og brug af data (cookies og IP adresse) ved at benytte mulighederne under http://www.adobe.com/privacy/opt-out.html.

 

 

E. Hvordan og hvornår deler vi informationer?

Boehringer Ingelheim videregiver kun persondata til tredjepart i overensstemmelse med gældende lovgivning, især når du har givet dit tydelige samtykke, hvis det kræves for at kunne levere ydelser, du har bestilt, eller når vi samarbejder med serviceleverandører, som benytter persondata på vores vegne i overensstemmelse med vores retningslinjer. 


Boehringer Ingelheim forpligter sig til at sikre tilstrækkelig beskyttelse af persondata videregivet uden for den Europæiske Union (normalt ved anvendelse af EU Model Contracts, som er udstedt af den Europæiske Kommission). 

 

Tredjepart, som kan modtage persondata, er følgende:

1. Myndighederne

Hvor vi er lovmæssigt forpligtet til det (se afsnit C3), vil vi videregive informationer inklusive persondata til de relevante myndigheder. 

2. Serviceleverandører og Boehringer Ingelheim selskaber

Vi benytter andre virksomheder inklusive andre selskaber i Boehringer Ingelheim koncernen til at gemme, behandle og analysere persondata. Når vi benytter tredjepart, som ikke hører til Boehringer Ingelheim koncernen, eller individuelle personer til at behandle persondata videregivet af os (og ikke indsamlet af dem selv), behandler disse udelukkende sådanne persondata på vores vegne ifølge vores instruktioner og i overensstemmelse med denne fortrolighedserklæring.
En af vores serviceleverandører er Adobe Systems Software Ireland Limited, 4-6 Riverwalk, Citywest Business Campus, Dublin 24, Irland, som yder data- og netværksanalyseservices.  
Det kan være nødvendigt at benytte andre virksomheder til visse ydelser. Dette gælder fx levering af vareprøver. 
Når disse virksomheder befinder sig uden for EU/EEA, har vi ved hjælp af kontraktuelle klausuler eller på anden godkendt vis sikret, at de persondata, der er overført til disse virksomheder, er tilstrækkeligt beskyttet. Tilstrækkelig beskyttelse vil sige, at beskyttelsen af persondata er på samme niveau som det, der er gældende inden for EU/EEA.

3. Informationer fra sundhedsfaglige personer  

Når vi modtager ukorrekte personoplysninger fra leverandører af sundhedsinformationer (se afsnit B.4), informerer vi disse leverandører om, hvilke data der er ukorrekte.  

4. Anonyme oplysninger

Vi kan ligeledes dele aggregerede eller personligt uidentificerbare oplysninger med tredjepart.

 

 

F. Hvor længe gemmer vi persondata? 

Vi gemmer persondata, så længe det kræves af hensyn til specifikke forretningsmæssige formål eller til de formål, hvortil de blev indsamlet. 

Vi kan være forpligtet til at gemme visse data i længere tid (fx ved lægemiddelovervågning). I disse tilfælde vil vi sikre, at dine oplysninger ikke benyttes til direkte markedsføringsmæssige formål. 
 

 

G. Hvordan beskytter vi persondata?

Vi benytter industriens standardpraksis til beskyttelse af fortrolighed, integritet og datatilgængelighed fx ved hjælp af adgangskontrol. Alle persondata, vi modtager, er beskyttet ved benyttelse af industriens standardprocedurer. Vi bestræber os på at opdatere vores sikkerhedsforanstaltninger regelmæssigt for at følge med nye standardarder inden for industrien.

 

 

H. Hvem er vi, og hvordan kan vi kontaktes?

Persondata indsamles og benyttes af 

Boehringer Ingelheim Danmark A/S
Strødamvej 52
2100 København Ø
CVR 14450807

og

Boehringer Ingelheim Pharma GmbH & Co. KG
Binger Straße 173
D-55216 Ingelheim am Rhein
Tyskland

Begge firmaenheder arbejder tæt sammen, når de benytter persondata, og er udpeget som “joint controllers”, hvilket betyder, at hver firmaenhed er ansvarlig for enhver brug af persondata på forskellige platforme. 

Boehringer Ingelheim er en del af  Boehringer Ingelheim koncernen (herefter “Boehringer Ingelheim koncernen”). Boehringer Ingelheim koncernen er et af medicinalindustriens top-20 forskningsdrevne selskaber. Hovedkvarteret ligger i Ingelheim, Tyskland.


Medicinalvirksomheden Boehringer Ingelheim blev grundlagt i 1885 af Albert Boehringer (1861-1939) i Ingelheim am Rhein. Siden starten i 1885, hvor der blot var 28 medarbejdere i Nieder-Ingelheim, har firmaet udviklet sig til i dag at være en global virksomhed med knap 50.000 medarbejdere. 
Som en del af forsknings- og udviklingsaktiviteterne inden for innovativ medicin, fokuserer den familieejede virksomhed primært på sygdomsområderne kardiovaskulære- og respiratoriske sygdomme, sygdomme i centralnervesystemet, metaboliske- og virologiske sygdomme samt onkologi. Firmaets målsætning er forskning, udvikling, produktion og markedsføring af innovativ medicin med høj behandlingsmæssig værdi for mennesker og dyr.

Hvis du har spørgsmål eller behov for yderligere uddybning mht. vores indsamling og brug af persondata eller til denne fortrolighedserklæring, er du altid velkommen til at kontakte os:

Boehringer Ingelheim Danmark A/S
Strødamvej 52
København Ø
Telefon: +45 3915 8888.
[email protected]

eller

Boehringer Ingelheim Pharma GmbH & Co. KG
- Data Protection Officer –
Binger Straße 173
D-55216 Ingelheim am Rhein
Germany
Email: [email protected]

Der findes yderligere kontaktinformationer nederst på vores hjemmesider. 

 

 

I. Hvad er dine rettigheder?

Hvis du anmoder om oplysninger vedrørende de persondata, Boehringer Ingelheim har gemt om dig, vil vi skriftligt eller elektronisk besvare din forespørgsel. Vi besvarer alle henvendelser.
Du kan ligeledes via din personlige profilside eller pr. brev/e-mail til en af adresserne nævnt under afsnit H til enhver tid med virkning fremadrettet trække et samtykke tilbage, som du kan have givet til indsamling og/eller behandling af dine persondata.


Ret til at ændre adgang eller slette dine personoplysninger

Du kan altid få oplyst dine persondata ved at spørge os, hvilke personoplysninger, vi gemmer om dig.  På din personlige profilside kan du også altid finde og ændre dine oplysninger (navn, telefonnummer, e-mailadresse osv.) samt redigere tilvalg og fravalg.
Alternativt kan du ændre, tilføje, slette eller opdatere dine persondata eller bede om at få slettet persondata ved at sende os en e-mail til [email protected] eller ved at kontakte os som beskrevet i afsnit H. 
Hvis du ønsker at slette persondata, kan det betyde, at du ikke længere har fuld adgang til alle funktioner og services. Vi gør opmærksom på, at vi kan være lovmæssigt forpligtet til at gemme nogle af dine persondata fx for at opfylde visse lovpligtige krav, fx hvis du fortæller os om en bivirkning på et af vores produkter. I det tilfælde vil vi mærke dine persondata i overensstemmelse hermed for at sikre, at oplysningerne ikke bruges til andet formål end opfyldelse af lovkrav.


- Ret til at fravælge kommunikation fra Boehringer Ingelheim

Du kan framelde e-mails fra Boehringer Ingelheim ved at følge anvisningerne for afmelding, som er angivet i alle e-mails. Du kan også gå til din personlige profilside, hvor du kan redigere specifikke tilmeldinger og frameldinger. 
Hvis du ikke ønsker, at vi benytter nogen af dine persondata til direkte markedsføring eller markedsundersøgelser som fx modtagelse af post eller e-mails, kan du til enhver tid kontakte os pr. e-mail [email protected] eller pr. telefon  +45 39158888.1


- Ret til at kontakte den relevante databeskyttelsesmyndighed 

Hvis du har spørgsmål eller bekymringer til vores brug af dine persondata, og hvis du ikke ønsker at kontakte os direkte, kan du kontakte Datatilsynet, som er den statslige myndighed, der fører tilsyn med persondataloven i Danmark. 
Datatilsynet
Borgergade 28, 5
1300 København K
Telefon: +45 3319 3200
[email protected]


eller


"Der Landesbeauftragte für den Datenschutz und die Informationsfreiheit Rheinland-Pfalz, Hintere Bleiche 34, 55116 Mainz

 

 

J. Hvad sker der, når vi ændrer denne fortrolighedserklæring?

Vi kan fra tid til anden opdatere denne fortrolighedserklæring og af en hvilken som helst årsag. Vi vil underrette dig om enhver ændring i vores fortrolighedserklæring, før ændringen træder i kraft, ved at poste den nye fortrolighedserklæring her eller, hvis ændringerne er væsentlige i relation til informationer indsamlet fra dig, ved at lave en tydelig notits på vores hjemmeside eller ved at sende en e-mail til den e-mailadresse, du har givet os, Om nødvendigt, kan vi på forhånd bede om dit samtykke. Du opfordres til jævnligt at gennemse denne fortrolighedserklæring for eventuelle ændringer.

Referencer